2014. február 9., vasárnap

BluePS tápegység

Még el sem készül egy-egy új eszköz, még el sem nyerte a végleges formáját, amikor a lelkes kollégáknak is és a fejlesztőnek is már újabb és újabb gondolatai támadnak arra vonatkozóan, hogy mi minden tenné még nagyszerűbbé, még kívánatosabbá a holmit, mi mindent kellene még hozzá fejleszteni. Ilyenkor egy Androidos eszközökkel használható oszcilloszkóp adapternél az energiaellátás még jobb megoldása szinte magától értetődően merül fel elsőként.


A Bluetoooth kapcsolat révén a kijelző-/kezelőfelület biztosító Androidos eszköz és az oszcilloszkóp adapter  között megvalósuló galvanikus függetlenség, a drótmentesség eleve olyan szabadságot nyújt a mérés helyszínéhez való alkalmazkodás terén, amit célszerű lenne fenntartani azáltal is, hogy a tápellátást sem egy hálózati adapter/USB csatlakozó vezetéke segítségével oldjuk meg. Jobbnak tűnik egy power bank szerű megoldás. A BlueDSO tökéletes Hammond dobozát nézve kézenfekvő, hogy egy ugyanilyen kivitelű, külön dobozban alakítsuk ki az akkus tápegységet, és a két rész rögzíthető legyen egymáshoz.

Az elképzelés(leendő power bank, munkanevén BluePS) kivitelezését a tápegységek avatott szakértője, powersupply.hu vállalta fel.


...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése